A zöld tej hazája

Cégtörténet

Frissek vagyunk…

A Friss Élelmiszer Kft. 2007-es megalakulása óta a magyar élelmiszeripar, ezen belül a tejtermék gyártás és forgalmazás egyik elismerten dinamikus szereplõje.
Megbecsülésünk alapja a nagy- és kiskereskedelmi partnereinkkel egyaránt folyamatosan fenntartott korrekt piaci magatartás, melyet idõrõl-idõre felülvizsgálunk és termelési potenciálunk valamint fejlõdési lehetõségeink mentén fejlesztünk üzletfeleink nagyobb megelégedésére.

Cégünk létrejöttében és stabil piaci szereplõvé válásában a kezdetek óta nagy szerepet kapott a celldömölki telephelyû tejfeldolgozó üzemünk, amely korszerû technológiájával nem csak saját elõállítású termékeink, hanem növekvõ bérgyártási igények ellátását is biztosítja, így saját márkáink mellett számos, a fogyasztók által kedvelt más termékek elõállításában is közremûködünk.

Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt években a gazdasági nehézségek ellenére is folyamatosan fejlõdni tudtunk mind a feldolgozott tejmennyiség volumenében, mind pedig megrendelõink számában, mert ez a legjobb visszajelzés számunkra arról, hogy üzleti filozófiánk és magatartásunk egyértelmû és világos a piac szereplõinek irányában.

Termékeink, gondolkodásunk és céljaink egyaránt mindig frissek, mert úgy gondoljuk, hogy ezen a piacon sem élhet meg senki a múltjából, partnereink és fogyasztóink ezért választanak bennünket nap, mint nap és ezért szeretik, becsülik meg az általunk képviselt Kemenesi Tej márkanevet.

 

Üzleti tevékenységünk

Gyártókapacitásunk elsõsorban a jól ismert és alacsony környezetterhelési mutatója okán napjainkban újra nagyobb elismertséggel bíró poly termékek elõállítására irányul, emellett az ún. poharas termékek saját, illetve az említett módon megrendelésre történõ gyártását képes ellátni.

Tejfeldogozási üzletágunk mellett 2011-tõl széles beszállítói partneri körünknek köszönhetõen bekapcsolódtunk az élelmiszer ellátás és kereskedelem logisztikai szegmensébe.
Celldömölki és budapesti telephelyeinkrõl látjuk el Nyugat- és Közép-Dunántúl, valamint Budapest és vonzáskörzetének  nagyszámú kiskereskedelmi egységét, továbbá nagykereskedelmi partnereinket az ország keleti tájain is.

A mindig versenyképes árak fenntartását a beszállítói körünk folyamatos és napra kész vizsgálatával biztosítjuk, de kiskereskedelmi partnereinknek egyedülálló módon olyan megoldásokat is nyújtunk, amivel a “kisboltokat” sújtó piaci helyzet ellenére is tartós fennmaradásuk és növekedésük érhetõ el.

Ha többet szeretne megtudni forgalomélénkítõ és partnertámogató programunkról, keresse területi képviselõnket, aki részletesen is bemutatja Önnek a Kemenesi Szatócsboltja ajánlatunkat.

 

A Friss számok

A számok világában élünk, így bemutatkozásunk nem nélkülözhet néhány olyan leíró adatot, amelynek segítségével némileg képet alkothatnak rólunk potenciális partnereink.

Gyártókapacitásunk jelenleg 12 millió liter friss tej feldolgozását teszi lehetõvé, amelyet elsõsorban hazai, kisebb részben (a honi tejelõállítás hiányában) szigorúan ellenõrzött minõségû külföldi tej beszállításából fedezünk.

Piaci partnereink száma jelenleg meghaladja az 1000-et, amelybe a kis- és nagykereskedelmi egyaránt bele tartozik, és amely szám örvendetes módon az elmúlt években is folyamatosan növekedett.

Mint tejfeldolgozó üzem nagy figyelmet fordítunk mind a szerves, mind a szervetlen hulladék kezelésére és elmondhatjuk, hogy fejlesztéseink nyomán minden elõírást kielégítõ hulladékkezelõ rendszerünkkel maximálisan eleget teszünk valamennyi környezetvédelmi elõírásnak.
Fontos tényként kezeljük azt is, hogy poly termékeink csomagolóanyag felhasználása 75%-kal kevesebb és ezen túlmenõen könnyebben feldolgozható hulladékot eredményez 1 liter tej fogyasztókhoz történõ eljuttatásában. Összevetve ezt a korszerûbbnek mondott Tetra Pak-os csomagolással joggal mondhatjuk, hogy a jó minõségû Kemenesi Tej a környezetterhelés oldaláról nézve zöld tej.

Végezetül pedig azt is büszkén mondhatjuk el, hogy telephelyeinken 110 embernek így közvetve ugyanennyi családnak adunk munkát, a kiskereskedelmi rendszerünkön keresztül pedig sok száz, többségében családi kisvállalkozásnak járulunk hozzá a megélhetéséhez.

Tejcsatornák

Celldömölki feldolgozó gyárunkban 12 millió liternél is több nyers tejet dolgozunk fel, többségében ún. poly csomagolású termékként, de emellett egyre növekvõ számban készülnek saját és bérgyártásban elõállított poharas termékek is, így közvetve sok olyan a fogyasztók által is kedvelt termék mögött állunk gyártóként, amely nem saját márkanevünk a Kemenesi tej alatt kerül a forgalomba és a pultokba

A friss tej, tejföl, joghurt és túró mindig hófehér, vaj pedig - bár errõl sokan megfeledkeznek - jó esetben sárga színû, de ahhoz, hogy mindig garantáltan jó minõségû termék kerüljön az asztalunkra, nagyon fontos, hogy jó alapanyagból és megbízható technológiával dolgozzunk.

A Kemenesi tej alapjául szolgáló tejet garantáltan a legjobb minõségben, rendszeresen ellenõrzött nyugat-dunántúli (és/vagy) termelõktõl vásároljuk tisztességes megélhetést biztosító piaci áron.
A beszállítók kiválasztásában kiemelkedõen fontos szerepet kap a hazai beszállítókkal történõ együttmûködés és támogatás, ezzel együtt is a honi kapacitásokkal kapcsolatos anomáliák idõnként arra kényszerítenek bennünket, hogy határokon túli termelõktõl vásároljunk.
Ilyenkor a felvidéki termelõket részesítve elõnyben, a lehetõ legközelebbrõl szerezzük be a kiváló minõségû alapanyagot, hogy termékeink árának kedvezõen alacsony szinten tartása mellett, környezetünket is a lehetõ legkevésbé terheljük.

Ezeknek a beszállítói csatornáknak a rendszeres felülvizsgálatával gondoskodunk arról, hogy az Ön asztalán mindig friss és ellenõrzött minõségû tej, illetve tejtermék legyen, a beszállításhoz és feldolgozáshoz szükséges legkisebb hulladéktermeléssel.

Ezért mondhatjuk, hogy a Kemenesi tej a jó minõségû alapanyagokból elõállított zöld tej.

Teji értékeink

A tejnek és a tejtermékeknek számosan jó kedvezõ élettani hatása ismert, gondoljunk csak az egészséges bélflórával kapcsolatos vagy kiemelten fontos kalciumforrás beviteli szerepére, de ezeken kívül is közismerten jótékony hatása van a bõrre, ezért kedvelt alkalmazási területként említhetjük meg a kozmetikai ipart is.

Ezekkel kapcsolatban bõvebben és részletekbe menõen több írásunkat megtalálhatja a Dr. Kemenesi menüpontunk alatt.

Szeretnénk azonban felhívni a figyelmet egy olyan a tejjel kapcsolatos értékre, amivel méltatlanul keveset foglalkoztunk az elmúlt idõszakban de ami egyre nagyobb szerepet kell, hogy kapjon mindennapi élelmiszer fogyasztásunkban, ez pedig a hulladék keletkezésének kérdése.

Napjaink korszerûnek számító frissen tartó csomagolásai ugyanis vidáman harsány külsejük ellenére, elszomorítóan sok és nehezen feldolgozható szemetet juttatnak a környezetbe.
A 7 rétegû fém és mûanyag “ötvözetbõl” álló Tetra Pack rendszerek összehasonlítva a poly csomagolással a hulladék mennyiségét tekintve 75%-kal több, újrahasznosíthatóságát, illetve kezelését tekintve pedig a magas energia felhasználású csomagoló anyagok közé sorolhatóak.

Bármilyen furcsa is ezt olvasni, de a manapság kissé lenézett poly tejek vagy ahogy a köznyelvben meghonosodott zacskós tej lényegesen kevesebb szemetet termel és azt is könnyen feldolgozhatóan, ha szelektíven gyûjtjük.
Nyugat-Európában ezt a felismerést követõen több országban is tartósan megnövekedett a zacskós tej fogyasztása és forgalmazása olyannyira, hogy egyes élelmiszer láncok erre ráérezve még saját márkákat is bevezettek a népszerûsítésére.

A kisebb ökológia lábnyom mindannyiunk érdeke, ezért érdemes megjegyezni a teji értékek között azt is, hogy a zacskós tej az igazi zöld tej, ami a csomagolást illeti.

Gondoljon erre Ön is többet, amikor elfogyaszt egy pohár tejet!

Források: Tudatos Vásárló, illetve Daily Mail

Tejútrendszerünk

A mi tejútrendszerünk nem a végtelenbe tart, hanem igyekszünk a lehetõ legrövidebb utat választani a tej forrásától egészen addig, amíg az asztalra kerül.
Nem alkalmazunk extra tartósságot biztosító eljárásokat és csomagolást, mert az a véleményünk, hogy a tej frissen jó. Nem veszünk el belõle semmit, és csak olyasmit csinálunk vele, amit már nagyszüleink is tudtak róla, hogy a lehetõ legtöbbet adja nekünk.

Ahogy nálunk viccesen mondják a tehén gyümölcsei a tej, tejföl, túró, joghurt akkor a legfinomabb, ha a legrövidebb úton jut el a fogyasztóig, ezért a lehetõ legkevesebb állomással visszük el a legközelebb Önhöz.

Ez azt jelenti, hogy ha Ön Nyugat- és Közép-Dunántúlon esetleg Budapesten, Nógrádban, Debrecenben, esetleg Szolnokon vagy annak környékén lakik a közeli boltban nagy valószínûséggel találkozik a Kemenesi tejtermékekkel.
Ha ez nem így lenne, kérdezzen rá nyugodtan kedvenc boltosánál, hogy mikorra várható az újabb szállítmány, mert lehet, hogy csak elfogyott.

A Kemenesi tej tehát az ország számos kitüntetett pontján kapható és ha Önt nem csak fogyasztóként érdekli, hanem élelmiszer boltja révén forgalmazóként is, keressen bennünket, hiszen tejtermékeink, valamint a mindennapos fogyasztási cikkek piacán szerzett kereskedelmi tapasztalatunk az Ön rendelkezésére áll.

A Kemenesi Szatócsbolt programunk segítségével olyan megoldásokat is kínálunk Önnek, amivel az eddigi vevõkörét és forgalmát könnyedén megnövelheti.

Ennek részleteivel kapcsolatban keresse területi képviselõinket!

Kapcsolat

Friss Élelmiszer Kft.

Rendelésfelvétel:

celldomolk.rendeles@gmail.com

rendeles.budapest@kemenesitej.hu

 

Telephelyeink:

9500 Celldömölk, Pápai út 24.

Hétfõ-Péntek: 8-14, Szombat: 8-12 óráig

Tel: +36-95-525-211,+36-95-525-212, +36-95-525-214, +36-95-525-237

Fax: +-36-95-525-213

Mobil: +36-70-681-0210

 

1095 Budapest, Soroksári út 58.

Hétfõ-Péntek: 7-12 óráig, Szombat: 7-9 óráig

Tel: +36-1-215-2246

Fax: +36-1-219-0654

Mobil: +36-30-718-0713, +36-30-432-4746